Forum: Posebni forumi
New Zadnje teme

Strani v tej temi: 1 2

Tema: Vaja 4 - SOC (10.3.2021)

Tadej Rosulnik, obr- 2


Priloge

Tinkara Flis - stališče o smislu življenja


Priloge

Vaje 4, Shana Simič


Priloge

Tinkara Benček- Zaupanje cerkvi in verskim organizacijam


Priloge

Shana Simič, VAJE 4, Zaupanje cerkvi in verskim organizacijam

 

Zaupanje v cerkev in cerkvene organizacije ter število vernikov po svetu se s časom drastično zmanjšuje. Slednje je lahko zaradi vedno večje informiranosti družbe, poudarka na globalizaciji in ne lokalnih skupnostih, večje možnosti potovanj, vedno hitrejšega in večjega razvoja naravoslovnih znanosti, ipd. Pri raziskovanju me zanima predvsem zakaj se osebe, ki so bile nekoč verne in imele visoko stopnjo zaupanja v cerkev in njene organizacije, odločijo izstopiti iz takšnih organizacij ali celo zapustiti svojo vero.

Cilj raziskave je poiskati razloge za izstop iz vere, zato bom uporabila kvalitativno metodo raziskovanja in sicer poglobljeni intervju z osebami, ki so se odločili izstopiti iz cerkve in verskih organizacij. Enota analize je torej ena oseba, ki je izstopila iz vere.

Na kakšen način je pomanjkanje zaupanja cerkvi in cerkvenim organizacijam vplivalo na izstop iz cerkve in verskih organizacij?

Raziskovalni problem: sreča

Raziskovalno vprašanje: Kaj ljudem pomeni/prinaša srečo glede na življenjske okolice? Kako ljudje ponovno najdejo srečo v težkih obdojih oz temnih preteklostih?

Cilj raziskovalnega problema: ugotovitev oz opis kaj ljudem prinaša srečo in kako so jo ponovno našli.

Metoda zbiranja podatkov: uprašalnik oz intervjuji

Prejšnja stran

Nastavitve foruma