Forum: Posebni forumi | |||
---|---|---|---|
![]() |
Zadnje teme |
Tema: SOC RAZ II, srečanje 5.10.2023 | ||
---|---|---|
Avtor: mitja hafner fink | ![]() |
|
Tukaj vpišite svoje ime in priimek, ter na kratko povejete, katere teme s področja odnosa do okolja vas zanimale kot tema seminarske naloge v okviru predmeta. To seveda še ne bo obvezujoče za končni izbor teme. |
||
Avtor: Uporabnik | ![]() |
|
okoljska neenakost - Anja |
||
|
Pia Tozan - zanimala bi me tema o tem, kako na globalno segrevanje oz. pozive o alternativnemu življenju, ki bi pomagali okolju gledajo levo ali desno politično usmerjeni ljudje |
||
|
Zoja Krenker okolje in gospodarstvo, trajnostni razvoj
|
||
|
Črt Pavlin - v smeri raziskovanja razumevanja odnosa okolje - ekonomski sistem, način produkcije v le tem |
||
|
Alja Poldan - politični sistemi in prevladujoča politična stališča v povezavi z odnosom do okolja in (trajnostnega) razvoja |
||
|
Miha Feher: Odnos do prehrane, okoljska neenakost, odnos do podnebnih sprememb (zanikanje sprememb, teorije zarote itd.). |
||
|
Eva Sorčan Kako navade ljudi in prehranjevanje (zavračanje hrane) vpliva na okolje. |
||
|
Trajnostna mobilnost - Žiga Lonec |
||
|
Klara Žerak - odnos do podnebnih sprememb |
||
|
Tina Okorn Kako stopnja izobrazbe vpliva na odnos do okolja in okoljskih sprememb. |
||
|
Nika Sara Pavlin |
||
|
Noemi Vinčec rasizem, neenakopravnost |
||
|
Zanima me predvsem odnos med ekonomskim oz. gospodarskim stanjem neke enote in okoljsko politiko. Kako torej ekonomska pozicioniranost (bogate vs revne družbe) določene države/regije vpliva na politično urejenost zakonodaje, ki se ukvarja z skrbjo za okolje. Zanima me predvsem makroraven, primerjava različnih zakonodaj ter regulacij posameznih držav. Laura Levec |
||