Uporabniško ime

Registriran

Zadnjih 10 sporočil tega uporabnika

Shana Simič Pri pisanju 2 pisnega izdelka sem na sredini. Spisane imam hipoteze, analizo spremenljivk, popraviti moram še tabelo in graf. Interpretacije podatkov in sklepa se nisem naredila.

Shana Simič


Priloge

Shana Simič, VAJE 4, Zaupanje cerkvi in verskim organizacijam

 

Zaupanje v cerkev in cerkvene organizacije ter število vernikov po svetu se s časom drastično zmanjšuje. Slednje je lahko zaradi vedno večje informiranosti družbe, poudarka na globalizaciji in ne lokalnih skupnostih, večje možnosti potovanj, vedno hitrejšega in večjega razvoja naravoslovnih znanosti, ipd. Pri raziskovanju me zanima predvsem zakaj se osebe, ki so bile nekoč verne in imele visoko stopnjo zaupanja v cerkev in njene organizacije, odločijo izstopiti iz takšnih organizacij ali celo zapustiti svojo vero.

Cilj raziskave je poiskati razloge za izstop iz vere, zato bom uporabila kvalitativno metodo raziskovanja in sicer poglobljeni intervju z osebami, ki so se odločili izstopiti iz cerkve in verskih organizacij. Enota analize je torej ena oseba, ki je izstopila iz vere.

Na kakšen način je pomanjkanje zaupanja cerkvi in cerkvenim organizacijam vplivalo na izstop iz cerkve in verskih organizacij?

Vaje 4, Shana Simič


Priloge

Alja Poldan, Shana Simič, Gaja Larisa Delopst, Tinkara Benček. 

 


Priloge